V našej sérii receptov uzemňujúcich Muladharu, zo špajze vyberieme zemiaky a budeme pokračovať hlavným chodom. Pripravíme si zemiaky plnené kelom a hubami. Možno tento recept nepôsobí na prvý pohľad veľmi vábivo, vedzte však, že pri harmonizovaní koreňovej čakry je skutočne nápomocný. Zemiaky sú totiž plné zemskej a uzemňujúcej sily. Znovu platí to, čo aj pri predchádzajúcom recepte – fantázii sa medze nekladú, preto sa nebojte upraviť suroviny podľa vlastnej chuti. Samozrejme, ide nám najmä o červenú čakru, čiže najlepšie by bolo pridať/ nahradiť ich tak, aby aj nová variácia receptu mala účinok na Muladharu.

RECEPT: Zemiaky plnené kelom a hubami

Suroviny:
4 zemiaky
Olej
1 1/2 červenej cibule
2 strúčiky cesnaku
1 hrnček fazule
1 hrnček kelu
1 hrnček húb
Petržlen, soľ, čierne korenie na okorenenie
Semienka a orechy

POSTUP:
Fazuľu si predpripravíme tak ako vždy – teda namočíme do vody, najlepšie cez noc alebo aspoň na pár hodín a potom ju varíme, pokiaľ nie je dostatočne mäkká.
Predhrejeme rúru na 180°C
Umyjeme zemiaky, jemne ich posolíme a vložíme do rúry na približne hodinu, záleží od typu rúry.
Zatiaľ jemne opražíme cesnak a 1/2 cibule. Pridáme fazuľu, pražíme ešte ďalšie 3 minúty.
Potom pridáme aj kel, huby a jednu cibuľu.
Okoreníme petržlenom, soľou a čiernym korením.
Keď sú už zemiaky hotové, vyberieme ich, prekrojíme pozdĺžne na dve polky a vydlabeme jamky aby
sme do nich mohli vložiť náplň.
Potom ich vložíme už aj s náplňou do rúry ešte na 10 minút.
Môžeme posypať semiačkami alebo orechmi podľa vlastného výberu

Dobrú chuť!