Sériu receptov na harmonizáciu jednotlivých čakier, ľudských energetických sídel, začneme receptami na harmonizáciu prvej, koreňovej čakry, Muladhary. Na uzemnenie Muladhary začneme polievkou obsahujúcou mnoho koreňovej zeleniny, ktorá je plná zemskej sily, veľmi kladne vplývajúcou na koreňovú čakru. Nazývame ju „Uzemni sa“ polievka.

RECEPT: „Uzemni sa“ polievka
Suroviny:
1 maslová tekvica, očistená a nakrájaná
1 sladký zemiak, očistený a nakrájaný
1 mrkva, očistená a nakrájaná
1 paštrnák, nakrájaný
1 PL + 1 ČL olivového oleja
1 pór, najemno nakrájaný
3 cm koreňa zázvoru, najemno nastrúhaný
1,5 ČL kurkumy
4-5 hrnčekov (najlepšie domáceho) vývaru

POSTUP:
Rúru predhrejeme na 180-200°C
Budeme potrebovať 2 pekáče vystlané papierom na pečenie, na ktoré poukladáme nakrájanú tekvicu, sladký zemiak a paštrnák.
Pokvapkáme ich olivovým olejom a poriadne okoreníme soľou a čiernym peprom.
Pečieme približne 35-40 minút pokiaľ nie je zelenina mäkká.
Na panvici rozohrejeme 1 ČL olivového oleja.
Pridáme pór, zázvor a kurkumu a necháme to v panvici tak dlho, kým to nezačne rozvoniavať (približne 1 minútu).

Upečenú zeleninu, pórovú zmes a polovicu vývaru dáme do hrnca, rozmixujeme ponorným mixérom a potom postupne dolievame zvyšok vývaru, pokiaľ nemá polievka požadovanú konzistenciu. Chvíľku ju ešte povaríme, pokiaľ nie je dostatočne teplá.

Dobrú chuť!

A ešte poznámočka – to, aké kvalitné sú dané suroviny, akým spôsobom boli pestované, a čo všetko sa pri ich pestovaní používalo, taktiež výrazne ovplyvňuje nás, keďže všetci a všetko vibrujeme a vibrácie z jedla sa prenášajú aj na nás. To znamená že doma vypestované/ vyrobené je vždy tou najlepšou voľbou, poprípade kúpené na trhu či už od miestnych gazdov (t.j. farmárov). Nákup v obchodných reťazcoch by mal byť tou poslednou voľbou („nemám čas“ nie je ospravedlnenie, je to prioritách, a kto hľadá, ten nájde).